Central Intelligence Agency

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Lambang CIA

Central Intelligence Agency (disingket CIA; Badan Intélijen Puseur) nyaéta hiji badan intélijen sipil ti Amérika Sarikat. Badan ieu mangruoa lembaga éksekutif nu aya langsung handapeun Pangarah Intélijen Nasional. CIA nagentoskeun Office of Strategic Services (OSS; Badan Palayanan Stratégis), nu diwangun nalika Perang Dunya II sangkan ngatur kagiatan spionase kana Blok Poros.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Amérika-sarikat-pondok