Charles Leclerc

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Charles Leclerc, 2021

Charles Marc Hervé Percival Leclerc (palapalan basa Perancis: [ʃaʁl ləklɛʁ], lahir 16 Oktober 1997) nyaéta saurang pembalap mobil balap profésional ti Monako anu ayeuna balapan di arena Formula Hiji pikeun tim Scuderia Ferrari. Anjeunna juara GP3 Series 2016 sareng usum Formula 2 2017.[1][2] Leclerc maju ka Formula Hiji dina usum 2018 ku gabung sareng tim Sauber.[3] Debutna dina ajang F1 dimimitian di Australia 2018. Salila usum 2018, Leclerc meunang 39 poin sareng mingpin tim Sauber naek ti posisi handap klasemen di 2017 pikeun naek ka posisi 8.[4] dina 2019 ngagentos Kimi Raikkonen sareng janten rekan setim Sebastian Vettel.

Referensi[édit | édit sumber]

Kaca kaluar[édit | édit sumber]