Ciduh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ciduh nyaéta cairan ékstrasélulér nu diproduksi jeung dikaluarkeun ku kalenjar ciduh dina baham. Di manusa, ciduh téh ngandung 99,5% cai ditambah éléktrolit, lendir, sél getih bodas, sél épitél (DNA nu bisa diékstraksi), énzim (kayanig amilaseu jeung lipaseu), agén antimikroba kayaning sékrétori IgA, jeung lisozim.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Nosek, Thomas M. Essentials of Human Physiology. Section 6/6ch4/s6ch4_6.