Ciduh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ciduh nyaéta cairan ékstrasélulér nu diproduksi jeung dikaluarkeun ku kalenjar ciduh dina baham. Di manusa, ciduh téh ngandung 99,5% cai ditambah éléktrolit, lendir, sél getih bodas, sél épitél (DNA nu bisa diékstraksi), énzim (kayanig amilaseu jeung lipaseu), agén antimikroba kayaning sékrétori IgA, jeung lisozim.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Nosek, Thomas M. Essentials of Human Physiology. Section 6/6ch4/s6ch4_6.