Corolla All New

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Toyota Corolla 1.6 SE-G versi Indonesia

Toyota Corolla nyaéta hiji sedan kelas medium anu diproduksi ku Toyota saprak 1960-an anu teras kénéh diproduksi dugi ayeuna. Tinangtu Toyota teras ngembangkeun Corolla saban sababaraha périodeu supados tiasa menyesuaikeun kalawan hal mekar jaman, mangka henteu hemeng Corolla mangrupa salah sahiji mobil anu digemari ku balaréa dunya, henteu terkecuali di Indonesia.[1]. Taun 2015 muncul tipe anyar ieu sédan, nyaéta tipe All New 1.8 G M/T jeung All New 1.8 V A/T[2].

Generasi kadalapan[édit | édit sumber]

Dina pertengahan taun1995 Toyota ngawanohkeun Corolla generasi kedelapan kanggo pasar Jepang. Generasi ieu didamel dina mangsa krisis ekonomi di Jepang anu nungtut supados para désainer Toyota midamel na sacara efisien kanggo ngurangan waragad produksi.[1]

Dina generasi kedelapan ieu, Corolla mibanda modél anu benten disetiap nagara di sakumna dunya. Kanggo di Indonesia, Corolla generasi kedelapan ieu sami kalawan anu aya di Jepang kalawan sababaraha kelengkapan anu sakedik dibantun supados tiasa menyesuaikeun kaperluan pasar Indonesia.[1]

Lamun Corolla generasi kedelapan ieu diwanohkeun sarta dipasarkeun di Jepang dina taun1995, Indonesia anyar nyusul hiji taunsaterusna dina taun1996. Dipikawanoh kalawan wasta “Corolla All New”,mobil ieu mibanda kode mesin 4a-FE 1.600 cc 4 silinder 16 katup DOHC. Untuk tipe mesin ieu Corolla merlukeun bensin beroktan luhur sepertos Pertamax.[1]

Toyota Corolla All New ti tukang

Corolla generasi ieu ogé dibagi barobah kaayaan tilu tipe, yaktos : XLI, SE-G sarta S-Cruise. Fitur kasalametan sepertos SRS Airbag atawa kantung hawa anu perenahna dina sisi supir, Intermittent Wiper with Time Adjustment,height adjustment séat, Tilt steering wheel sarta Instrument panel light brightness adjusment ngan aya di tipe SE-G sarta S-Cruise,sedengkeun tipe Xli henteu mibanda sadaya kelengkapan kasebat.[1]

Tipe 1.6 SE-G mangrupa tipe terlaris margi sagala rupa kaleuwihanana. Saleresna, Corolla ieu kaasup kénéh up to date kalawan sagala rupa teknologi anu kagaduh na ti taun1996 sepertos anu atos dijelaskeun kawitna. Material interior anu dipaké ogé lembut sarta henteu loba bahan plastik. Bahan huru mobil ieu ogé henteu awuntah teuing,ngemut mobil ieu saleresna tacan mibanda teknologi mesin VVT-I sepertos dina Corolla generasi panganyarna.[1]

taun1999 Toyota ngalakukeun facelift atawa ubahan anu dipigawe dina sisi eksterior atawa interior Corolla. Corolla ieu dibéré wasta “Corolla New”. Ubahan anu dipigawe Toyota ogé henteu dawan.[1]

Wangun desain[édit | édit sumber]

Haturan eksteriornya waé sepertos lampu payun sarta pengker leres-leres robih. Haturan dina panel instumen sarta wangun palang setir ogé robih. Fitur kasalametan ogé nambahan sepertos SRS Airbag dina sisi penumpang sarta supir sarta sistem pengereman kalawan ABS (Anti-lock Braking System). Ubahan anu nu mawi tangtos katembong ogé nyaéta pamakéan mesin kalawan kapasitas langkung ageung,yaktos mesin kalawan kode 7a-FE,1.800 cc 16 katup DOHC. Corolla generasi ieu eureun diproduksi dina taun2001 sarta digantikeun kalawan Corolla Altis.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]