Validasi-silang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Cross-validation)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Dina statistik, validasi-silang nyaéta prakték ngabagi sample tina data kana subsampel saperti analisa mangrupa rarangkay mimiti dina subsamel tunggal, saterusna subsampel diingkeun sina "lolong" ("blind") in order for subsequent use in confirming and validating the initial analysis.

Cross-validation is important in guarding against testing hypotheses suggested by the data, especially where further samples are hazardous, costly or impossible (uncomfortable science) to collect.