Sampel statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Hiji sampel mangrupa bagian tina hiji populasi anu ditalungtik sabenerna. Dina elmu pangaweruh praktis, urang merlukeun yén sampel dipilih ku rupa-rupa cara supaya méré gambaran bias tina populasi. Lamun kaputusan statistik bakal digunakeun, mangka kudu aya jalan keur nganyahokeun probibiliti dina milih unggal sampel. Lamun probabiliti tina sampel nu béda sakabéhna sarua, upamana, métodena disebut sampling acak basajan.

Tempo ogé: Sampling (statistics)