Déwan Union di Bangladés

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Déwan Union (Union Parishad) nyaéta unit adminstrasi pamaréntahan daérah nu pangleutikna di Bangladés.[1] Unggal union ngawengku 9 distrik kota. Biasana hiji désa ditunjuk salaku hiji distrik kota. Aya 4.451 union di Bangladés.[2] Déwan Union miboga saurang pupuhu jeung 12 anggota (3 anggota wanoja). Union Parishad diwangun dumasar kana Undang-Undang Pamaréntahan Daérah (Union Parishad) 2009.[3] Wates unggal Union ditangtoskeun ku Députi Komisioner distrikna.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Khan, Dr. Mohammad Mohabbat. "Functioning of Local Government (Union Parishad): Legal and Practical Constraints" (PDF). Democracywatch. Diakses tanggal 24 March 2012. 
  2. "Country paper: Bangladesh". UN Economic and Social Commission for Asia Pacific. Diakses tanggal 24 March 2012. 
  3. "UU Pamaréntahan Daérah (Union Parishad) 2009 (dina Basa Benggala).". Bangladesh Code. Ministry of Law, Government of Bangladesh. 

Citakan:Bangladesh-stub