Dengda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dengda nyaéta wangun hukuman nu ngalibetkeun duit nu kudu dibayarkeun sarta gedéna geus ditangtukeun. Jenis nu pangbasajanna mah nyaéta duit dengda, nu jumlahna angger, sarta dengda harian, nu dibayarkeun dumasar panghasilan hiji jalma. Dengda lolobana mah dibayarkeun di pangadilan, ngan pulisi di nagara tinangtu mah bisa ngagubragkeun tilang kanu mawa kandaraan nu ngalanggar lalu lintas. Di Indonésia diatur dina pasal 30 KUHP, dina delik palanggaran dengdana katulis kénéh vijf en twintig gulden (stand 1915), Pamaréntah RI liwat UU No. 16 Prp.1960 naékkeun éta dengda jadi 10 tikel tina gedé dengda nu katulis dina éta pirang-pirang pasal téh.