Digit (hijian)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Hijian ukuran make leungeun:
1: Shaftment
2: Hand atawa rubak leungeun, ilaharna dipake keur nuduhkeun rubak tapak, kadang-kadang kaasup indung leungeun nalika deukeut jeung tapak leungeun
3: Tapak, kadang-kadang ditunjukkkeun ku opat ramo babarengan, nu rada saleutikeun rubak tapak nu sabenerna dina buku ramo
4: Jeungkal
5: Ramo atawa rubak ramo
6: Digit rada saleutikeun ramo)


Digit (lat. finger), nalika dipaké minangka hijian panjang, ilaharna nyaéta sapergenepbelas suku, contona 3/4″ atawa 1.905 cm (keur internasional inci). Rubak tungtung ramo lalaki sawawa nyaéta kurang leuwih 2 sentiméter. Di Inggris hijian ieu ampir teu dipaké, sabab aya ukuran séjén nu dumasar kana leungeun manusa: ramo (7/6 digit), tapak (4 digit), bekem (16/3 digit), shaftment (8 digit), jeungkal (12 digit), cubit (24 digit) jeung elo (60 digit).

Sacara umum, digit sarua jeung kuku, sanajan hijian éta bisa ogé dipaké sacara béda. Digit katelah ogé minangka hiji nomer contona Nambahkeun sakabéh digit.Citakan:Standard-stub