Direktorat Jenderal Aplikasi Telematika

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Direktorat Jenderal Aplikasi Telematika (disingkat Ditjen APTEL) nyaéta unsur palaksana pancén sarta fungsi departemén dina widang Aplikasi Telematika anu tanggung jawab ka Menteri Komunikasi dan Informatika Republik Indonesia. Ayeuna Ditjen APTEL dipingpin ku saurang Diréktur Jénderal nyaéta Ir. Cahyana Ahmadjayadi.

Fungsi[édit | édit sumber]

  • Nyiapkeun rumusan kawijakan dina widang e-government, e-business, pakakas lemes sarta kontén, pemberdayaan telematika sarta standardisasi jeung audit aplikasi telematika;
  • Ngalaksanakeun kawijakan dina widang e-government, e-business, pakakas lemes sarta kontén, pemberdayaan telematika sarta standardisasi jeung audit aplikasi telematika;
  • Ngarumuskeun sarta ngalaksanakeun kawijakan kalambagaan internasional dina widang e-government, e-business, pakakas lemes sarta kontén, pemberdayaan telematika sarta standardisasi jeung audit aplikasi telematika;
  • Nyusun standar, norma, panduan, kritéria, sarta prosedur dina widang e-government, e-business, pakakas lemes sarta kontén, pemberdayaan telematika sarta standardisasi jeung audit aplikasi telematika;
  • Ngalaksanakeun pangwangunan, pengelolaan sarta pengembangan infrastruktur jeung manajemén aplikasi sistem informasi pamaréntahan pusat jeung daérah;
  • Méré bingbingan téknis jeung évaluasi;
  • Ngalaksanakeun administrasi Direktorat Jenderal Aplikasi Telematika.

Struktur organisasi[édit | édit sumber]

  1. Sekretariat Direktorat Jenderal
  2. Direktorat E-government
  3. Direktorat E-business
  4. Direktorat Sistem Informasi, Perangkat Lunak dan Konten
  5. Direktorat Pemberdayaan Telematika
  6. Direktorat Standarisasi dan Audit Aplikasi Telematika

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]