Districts of Japan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Bagean pamarentahan Jepang
Tingkat wewengkon
Wewengkon (地方 chihō)
Tingkat préféktur
Préféktur (都道府県 todōfuken)
Tingkat subpréféktur
Subpréféktur (支庁 shichō)
Kota metropolitan
(政令指定都市 seirei-shitei-toshi)
Distrik (郡 gun)
Tingkat kota
Kota utama (中核市 chūkaku-shi)
Kota husus (特例市 tokurei-shi)
Kota (市 shi)
Special Wards (特別区 tokubetsu-ku)
Wards (区 ku)
Kacamatan (町 chō / machi)
Desa (村 son / mura)

Distrik (郡; gun) ilahar dipaké keur satuan administrasi di Jepang antara taun 1878 jeung 1921 sarta bisa disebutkeun ampir sarua jeung nagara bagean di Amerika. Posisina aya sahandapeun perfektur jeung saluhureun kota, kacamatan atawa desa. Mimitina distrik téh disebutna kōri, basa Jepang heubeul. Nihon Shoki nyebutkeun yén ieu geus aya salila Reformasi Taika, kōri aslina ditulis 評. Dina Taihō Penal jeung Kode Sipil, kōri ditulisna jadi 郡. Dina Taihō Penal jeung Kode Sipil, satuan administrasi propinsi (国; kuni) aya saluhureun distrik jeung désa (里; sato atawa 郷; sato) sahandapeunna. Konsep 郡 geus ditinggalkeun dina sababaraha Sajarah Jepang sarta masih kénéh dipaké dina Sistim alamat Jepang keur nangtukeun tempat kacamatan atawa désa. Kota-kota pakait langsung jeung perfektur sarta teu pakait jeung distrik, teu siga kota di Amérika nu ilahar pakait jeung nagara bagéan, iwal ti Virgina nyaéta kota nu bebas sacara administrasi ti nagara bagéan.

Kasus nu matak bingung di Hokkaido[édit | édit sumber]

Sabab distrik ngaran nu unik di province sarta ayeuna wates perfektur mangrupa wates nu teu jelas ka wates province, loba ngaran distrik nu unik di perfektur di Jepang. Sanajan kitu, Perfektur Hokkaido, ngawangku sabelas propinsi, mangrupa kasus nu matak bingung.

Aya tilu Distrik Kamikawa jeung dua Distrik Nakagawa di Perfektur Hokkaido.

Distrik Abuta, Distrik Rumoi, Distrik Sorachi, jeung Distrik Yufutsu nu ampir sarua, tapi unggal distrik dikelola ku dua subprefectures.

Rujukan[édit | édit sumber]

Wikipedia Basa Inggris, Juli 2006.

Tempo oge: Geography of Japan