Ditografi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ditografi nyaéta digunakeun dina pernaskahan[1], utamana dina naskah-naskah (manuscript) salinan sok kapanggih aya bagian atawa kalimah-kalimah anu disalin atawa ditulis dua kali.[1] Tangtuna ogé lain dihaja, tapi kasalahan atawa kakaliruan.[1] Bisa jadi dina waktu keur nyalin téh kungsi katunda atawa kaselang heula.[1] Barang rék prak deui, salah ngamimitian nepi ka kajadian dua kali nyalin.[1]Ku kituna, ditografi téh kalimah nu diulang kalawan deukeut jeung unsur teu dihaja.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 46. 
  2. "ditografi". www.ahlibahasa.com. Diakses tanggal 2018-04-25.