Etnografi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Étnografi (étnos+grapho, Yunani), tulisan nu patali jeung (suku) bangsa.[1] Nurutkeun Cuddon (2013:257) dikawitan dilakukeun ku Heredotus (484-425 SM) dina Histories anu aya kaitanna jeung masarakat Yunani sareng Mesir.[1] Sacara umum dipahaman salaku hasil catetan anu ngaliwatan panalungtikan lapangan, observasi, jeung kontak langsung masarakat nu tangtu.[1] Sacara leuwih husus dilakukeun ku para oriéntalis jeung misionaris ngeunaan kaayaan bangsa-bangsa Timur.[1] Catetan-catetan nu dimaksad diperkirakeun dikawitan ti awal abad ka-15 salaku carita lalampahan, panyebaran agama (Kristen), jeung kahirupan para pagawé pamaréntah kolonial di taneuh jajahan.[1] Salaku carita lalampahan, mangka eusina teu jero, pinuh bias sabab didasaran ku pamikiran masarakat Barat.[1] Kukituna étnografi disebat salaku awal pamahaman ngeunaan nu lain (the other).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah Biografi Karya, Metode, Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.