Etnografi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Étnografi (étnos+grapho, Yunani), nyaéta tulisan anu patali jeung (suku) bangsa.[1] Nurutkeun Cuddon (2013:257) anu mimiti dilakukeun ku Heredotus (484-425 SM) dina Histories anu aya patalina jeung masarakat Yunani jeung Mesir.[1] Sacara umum dianggap salaku hasil catetan anu geus ngaliwatan panalungtikan lapangan, obsérvasi, jeung kontak langsung masarakat nu tangtu.[1] Sacara leuwih husus, dilakukeun ku para oriéntalis jeung misionaris ngeunaan kaayaan bangsa-bangsa Timur.[1] Catetan-catetan anu dimaksad kira-kira dimimitian ti mimiti abad ka-15 salaku carita lalampahan, sumebarna agama (Kristen), jeung kahirupan para pagawé pamaréntah kolonial di tanah jajahan.[1] Salaku carita lalampahan, ku kituna eusina teu jero, sarta samar sabab didasaran ku pamikiran masarakat Barat.[1] Ku kituna étnografi disebut salaku mimiti pamahaman ngeunaan nu séjén (the other).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah Biografi Karya, Metode, Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.