Eurocode

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Eurocode (disebut ogé EN Eurocode atawa EC) nyaéta runtuyan kode model wangunan pan-Eropa nu disusun ku Komisi Eropa keur Standarisasi.

EN Eurocode disusun dina 57 bagéan, unggal bagéan dicitak misah salaku European Standard. Dina taun 2002, sapuluh Eurocode geus disusun jeung dicitak:

Eurocode nyaéta runtuyan umum kode rarancang struktur keur pagawéan rékayasa sipil di Eropa. Kode ieu dipaké keur ngagantikeun kode standar nu dipaké di unggal nagara di Eropa (upamana BS 5950) sanggeus ngahijina nagara-nagara Eropa kana Uni Eropa. Dina sababaraha bagéan, Eurocode masih kénéh di uji coba, sabab kitu ngagunakeun karakter ENV keur gaganti EN nepi ka sacara resmi bisa dipaké. Hal séjénna, unggal nagara méré Tambahan Nasional (en National Annex) ka Eurocode nu bakal dipaké keur rujukan nagara nu dimaksud (upamana: The UK National Annex).

Saperti standar Eropa séjénna, Eurocodes bakal dipaké dina public procurement specifications jeung taksiran produk keur tanda CE.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

  • eurocode.info Detailed information about the EN Eurocodes
  • Eurocodes Expert UK construction industry website with comprehensive information and support resources for implementation of the BS EN Eurocodes. The site is a joint initiative of the Institution of Civil Engineers (ICE) and Institution of Structural Engineers (IStructE) and is supported by the UK Government (DCLG), the Steel Construction Institute (SCI), The Concrete Centre, the Timber Reséarch and Development Association (TRADA), the British Masonry Society and the Brick Development Association.
  • Eurocodes: Building the Future The Européan Commission Website on the EN Eurocodes
  • Introduction to Eurocodes the Europa web site
  • eurocode-resources Portal with extensive eurocode resources with focus on the design of steel structures
  • eurokody.net Information about PN-EN - Eurocodes.