Fabel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Fabel nyaéta dongéng ngeunaan sasatoan.[1] Ditilik tina eusina,fabel dibédakeun jadi dua bagian, di antarana:

  • Carita ngeunaan sakakala sato. Contona dongég Naha Maung Buluna Loréng.
  • Carita ngeunaan sato anu laku lampahna jiga manusa, saperti pancatantra, pelanduk jenaka, peucang jeung ténggék, jeung sajabana.

Nurutkeun Holman (1980:180) fabel pangkolotna nu ditulis téh ti abad ka-6 SM ku Aesop (Yunani).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya Metode, Teori). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.