Fairy tail

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

[[Gambar:Gambar:Conto.jpgGambar:Conto.jpg]]Fairy Tail (フェアリーテイル Féarī Teiru?) nyaéta séri manga anu dijieun sarta diilustrasikan ku Hiro Mashima. Séri ieu dipedar di Weekly Shōnen Magazine saprak 23 Agustus 2006, sarta ayeuna masih nerus. Bab-bab manganya geus dikumpulkan, sarta dipedar dina buku pangsoranganna (tankobon). Di Indonésia sorangan geus aya 7 volume anu dirilis. Séri anime Fairy Tail produksi A-1 Pictures sarta Satelight ieu geus dirilis di Jepang saprak 12 Oktober 2009 sarta disiarkan ku TV Tokyo, sedengkeun di Indonésia ditayangkan ku Indosiar saprak 22 Méi 2011. [1] Séri ieu nyaritakeun ngeunaan petualangan Lucy Héartfilia anu saurang penyihir sageus manéhna ngagabung dina guild (jumplukan) Fairy Tail sarta berpasangan jeung Natsu Dragneel, penyihir bérélemen seuneu anu keur néangan naga ngaranna Igneel. Séri Fairy Tail geus dilisénsi jeung basa Inggris di Amérika Kalér ku Del Rey Manga anu geus merilis manganya saprak 25 Maret 2008. Daptar eusi [sembunyikan] 1 Plot 2 Média 2.1 Manga 2.2 Anime 2.3 Kaulinan 2.4 Film 2.5 OVA 3 Penerimaan 4 Référénsi 5 Tumbu luar [sunting]Plot

Tempo ogé: Sipat Fairy Tail Saurang penyihir ngora, Lucy Héartfilia, ngalalana ka nagara Fiore pikeun ngagabung jeung Guild Fairy Tail. Waktu dina lalampahan, manéhna papanggih jeung Natsu Dragneel, saurang nonoman anu keur néangan naga ngaranna Igneel, babarengan sahabatnya, Happy. Sawatara waktu sanggeus pasamoan maranéhanana, Lucy kapacikeuh ku Bora of Prominence, anu nyamur minangka Salamander ti Fairy Tail, pikeun dijual minangka budak. Natsu nyalametkeun Lucy sarta ngabejaanana yén ialah Salamander anu pituin sarta mibanda pangabisa sihir Fire Dragon Slayer. Natsu nawarkeun Lucy pikeun ngagabung jeung Fairy Tail, anu ditarima Lucy kalayan gumbira, sarta maranéhanana kagabung dina tim pikeun ngajalankeun sagala rupa misi pikeun guild Fairy Tail. Di guild Fairy Tail, Lucy ngaliwatan loba pangalaman-pangalaman sarta nyieunana nyadar yén manéhna mitresna Fairy Tail. Séri Fairy Tail ieu diwangun luhur sawatara plot-plot penting di antarana: Séason 1: Duke Everlue (meunangkeun konci roh wiati Virgo) Eisenwald Pulo Galuna (meunangkeun konci roh wiati Sagitarius) Phantom Lord (Gajeel Redfox sarta Juvia Loxar ngagabung jeung Fairy Tail) Tower of Héaven Pertarungan Fairy Tail (Laxus sarta timnya Raijin-shuu memberontak sarta mengacaukan Fairy Tail)

Séason 2: Oracion Seis (Tim Fairy Tail digawé babarengan kalayan tim Blue Pegasus, Lamia Scale, & Cait Shelter. Wendy ngagabung jeung Fairy Tail. Meunang roh wiati Scorpio, Gemini, & Aries) Edolas (Kampung halaman Happy sarta Charle anu kaasup ras pamingpin Edolas, Exceed. Mystogan tétéla Jellal ti Edolas sarta pangeran Edolas. Panther Lily, salah sahiji ras Exceed ngagabung jeung Fairy Tail. sarta balikna Lisanna.)

Séason 3: Ujian penyihir kelas S Fairy Tail (Cana rék kaluar ti Fairy Tail. Grimoire Héart, sarikat gelap panghébatna datang narajang. Zeref sang penyihir gelap sarta pohara jahat aya di Pulo Tenrou, pulo suci Fairy Tail. Meunangkeun roh wiati Capricorn. Cana nyaéta putri ti Gildrats. Acknologia, naga hideung pikasieuneun anjog di pulo Tenrou sarta ngancurkeun pulo Tenrou kalayan aumannya. carita lekasan kalayan ngilesna pulo Tenrou.) Time Skip 7 warsih

Séason 4: X791 (pulo Tenrou anu ngiles salila 7 taunkapanggih jeung bantuan ti Blue Pegasus. dipikanyaho yén pulo Tenrou ditangtayungan ti auman naga Acknologia ku master Fairy Tail kahiji, Mavis Vermillion, kalayan salah sahiji sihir 3 pangkuatna Fairy Tail, Dunya Puteri) [sunting]Média

[sunting]Manga Ditulis sarta diilustrasikan ku Hiro Mashima, manga Fairy Tail dimuat mimiti di Weekly Shōnen Magazine dina tanggal 23 Agustus 2006. Serial ieu masih nerus sarta kira-kira 264 bab geus dipedar. Sawatara bab dikumpulkan sarta dibukukan dina buku-buku terpisah (tankobon) ku Kodansha, saprak volume kahijina medal dina 15 Désémber 2006. Nepi ka Désémber 2011, 29 volume Fairy Tail geus dipublikasikan di Jepang. Édisi spesial Fairy Tail di Weekly Shōnen Magazine anu mintonkeun crossover jeung Yankee-kun to Megane-chan disumebarken dina taun2008. [sunting]Anime Vérsi adaptasi anime Fairy Tail disiarkan saprak 12 Oktober 2009. Serial ieu mangrupa produksi babarengan A-1 Pictures sarta Satelight.[1], sarta disutradarai ku Shinji Ishihira. Nepi ka tanggal Désémber 2011, duapuluh hiji volume DVD anu unggal ngeusi opat épisodeu geus dirilis. Animax Asia mimitian menyiarkanan vérsi basa Inggris ti séri ieu dina tanggal 30 Séptember 2010. Séri anime Fairy Tail meunang pangajén "Anime Of The Year" ti Animax Asia. Dina tanggal 18 Januari 2011, distributor anime Inggris Manga Entertainment nyalabarkeun di Twitter yén pausahaan na baris merilis serial anime dina format dua basa dina ahir warsih. Aya duapuluh lagu anu dipaké dina séri ieu. Lagu Pembuka "Snow fairy" ku FUNKIST (eps 1-11) "S.O.W. Sense of Wonder (S.O.W.センスオブワンダー)" ku Idoling!!! (eps 12-24) "ft." ku FUNKIST (eps 25-35) "R.P.G. ~Rockin' Playing Game" ku Sug (eps 36-48) "Egao No Mahou" ku Magic Party (eps 49-60) "Fiesta" ku +Plus (eps 61-72) "Evidence" ku Daisy X Daisy (eps 73-85) "The Rock City Boy" ku JAMIL (eps 86-98) "Towa no Kizuna" ku Daisy x Daisy féat. Another Infinity (eps 99-) "I Wish" ku Milky Bunny Lagu Panutup "Kanpeki gu~no ne (完璧ぐ~のね)" ku Watarirouka Hashiri Tai (eps 1-11) "Tsuioku Merry-go-round (追憶メリーゴーランド)" ku onelifecrew (eps 12-24) "Gomen ne, Watashi. (ごめんね, 私。)" ku Shiho Nanba (eps 25-35) "Kimi ga Iru Kara (君がいるから)" ku Mikuni Shimokawa (eps 36-48) "HOLY SHINE" ku Daisy X Daisy (eps 49-60) "Be As One" ku w-inds (eps 61-72) "Lonely Person" by Shana (eps 73-85) "Don't think.Feel!!!" ku Idoling!!! (eps 86-98) "Kono Te Nobashite" (この手を伸ばして; "Reach Out This Hand") ku Hi-fi Camp (eps 99-) "Boys be Ambitious!!" ku Hi-fi Camp [sunting]Kaulinan Hiji kaulinan vidéo pikeun Playstation Portable (PSP) anu dimekarkeun ku Konami, sarta geus disalabarkeun dina Tokyo Game Show 2009[2] geus dirilis dina 3 Juni 2010. Sebuas sekuel ti Portable Guild geus dirilis dina 10 Maret 2011, ogé pikeun konsol Playstation Portable. Dua kaulinan bertarung, Fairy Tail Gekitō! Madōshi Kessen (FAIRY TAIL 激闘! 魔道士決戦) sarta Fairy Tail Gekitotsu! Kardia Daiseidō (FAIRY TAIL 激突! カルディア大聖堂), geus dirilis pikeun Nintendo DS dina 22 Juli 2010 sarta 21 April 2011, sacara ngaruntuy. [sunting]Film Kodansha nyalabarkeun dina 12 Oktober 2011 yén hiji film adaptasi ti Fairy Tail baris dirilis dina 18 Agustus 2012. Film ieu baris disutradarai ku Masaya Fujimori, sarta screenplay baris ditulis ku staff anime Masashi Sogo. Sang nu nyieun séri, Hiro Mashima ogé baris kalibet langsung dina penulisan carita sarta sipat désain dina film.[3] [sunting]OVA Hiji carita sampingan baris dirilis di DVD eksklusif jeung salinan édisi kawates dikumpulkan kalayan volume 26 dina 15 April 2011. Adaptasi anime ti carita sampingan manga "Welcome to Fairy Hills!" ("Wilujeng sumping ka Fairy Hills!"), Ringkasan plot: Lucy nempo paménta anu ditulis leungeun sacara misterius di mana klien méntana ubruk néangan objek anu perenahna di asrama wanoja Fairy Tail, Fairy Hills. Manéhna indit ka pikeun mastikeun yén éta lain lelucon. Sanggeus manéhna ngahontal asrama, manéhna diajar yén kliennya nyaéta Hilda, saurang kapala asrama. Hilda ménta Lucy pikeun manggihan "harta karun anu bersinar" bari maké baju ucing anu ngérakeun. Loka resmi ti manga fantasi petualangan Fairy Tail, geus mengkonfirmasi yén volume 27 baris dibundel kalayan original anime DVD kadua anu dirilis dina tanggal 17 Juni 2011. Édisi husus DVD baris ngeusi adaptasi anime salila 25-menit ti carita sampingan manga "Yōsei Gakuen Yankee-kun to Yankee-chan." Dina carita, Mashima nyieun parodi ti manga séjén anu aya di Weekly Shonen Magazine, Yankee-kun to Megane-chan ku Miki Yoshikawa, kalayan nempatkeun sipat Fairy Tail dina pangaturan komedi sakola. Carita sampingan manga dipublikasikan dina Sorceror booklet anu dibundel jeung édisi kawates volume 16 manga Fairy Tail. Sajaba DVD, édisi husus volume 27 manga baris ngawengku édisi pituin "Yōsei Gakuen Yankee-kun to Yankee-chan" carita sampingan manga dina buku terpisah, sarta panutup alternatif anu eksklusif dijieun ku Mashima. Original anime DVD kahiji baris dirilis kalayan volume 26 manga dina tanggal 15 April 2011, sedengkeun original anime DVD kadua baris dirilis sarta dibundel babarengan kalayan volume 27 manga ieu dina tanggal 17 Juni 2011. [sunting]Penerimaan

Fairy Tail geus narima Kodansha Manga Award pikeun shōnen manga taun2009. Manga ieu ogé junun menduduki peringkat dalapan dina penjualan manga panglobana di Jepang dina 2009[4], tuluy peringakat opat dina taun2010 sarta 2011.[5][6]