Farmakognosi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Farmakognosi mangrupa salah sahiji ilmu anu nalungtik ngenaan bagéan-bagéan pepelakan atawa sato anu bisa digunakeun salaku ubar alami anu enggeus ngaliwatan mangrupa rupa uji kawas uji farmakodinamik, uji toksikologi jeung uji biofarmasetika. Kecap Farmakognosi asalna tina dua kecap Yunani nyaéta Pharmakon nu hartina obat jeung gnosis nu hartina ilmu atawa pengetahuan, janten farmakognosi hartina pengetahuan ngenaan ubar, di Indonesia farmakognosi dikhususkeun ilmu nu ngajarkeun ngenaan ubar tina bahan nabati, hewani jeung mineral.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Pengertian Farmakognosi" (dalam bahasa id-ID). Artikel Farmasi. 2015-08-11. http://www.artikelfarmasi.com/2015/08/pengertian-farmakognosi.html. Diakses pada 2017-10-19