Fernandel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fernandel meurankeun lakon Don Camillo

Fernandel (gumelar di Marseille, Paris, 8 Méi 1903 – tilar dunya 26 Pébruari 1971 dina umur 67 taun) nyaéta lalakon jeung pelawak ti Perancis.[1][2] Ngaran asli Fernandel nyaéta Fernand Joseph Désiré Contandin.[1][2] Fernandel ngamimitian karierna minangka palawak jeung panyanyi di panggung téater.[1] Ngaranna kasohor saenggeus mawakeun lakon Don Camillo dina sauntuyan pelem di taun 1951 nepi ka 1971.[1] Fernandel mawakeun lakon saperti, Guareschi Don Camillo, Le retour de Don Camillo, La grande bagarre de Don Camillo, jeung sajabana.[1] Fernandel pupus dina waktos nggejieun pelem anu judulna Don Camillo et les Contestaires.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (id) Hassan Shadily. Ensiklopedia Indonesia. Jakarta: Ichtiar Baru, Van Hoeve. pp. 1000. 
  2. a b (en) French Films. Fernandel's Biography. http://frenchfilms.info/biogs/FFI_Fernandel.html. Diakses pada 23 Mei 2014.