Fransiskan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Santo Fransiskus ti Asisi. Lukisan ku El Greco

Fransiskan nyaéta hiji kelompok anu pakait jeung ordo kaagemanan mendikan dina Garéja Katolik, diadegkeun taun 1209 ku Fransiskus ti Assisi. Ordo-ordo ieu ngawengku Ordo Fratrum Minorum, Ordo Santa Clara, jeung Ordo Katilu ti Santo Fransiskus. Istilah Fransiskan digunakeun pikeun ngarujuk kana ordo kaagemanan Katolik jeung Anglikan anu milu kana palanggeran anu dipikawanoh minangka "Palanggeran St. Francis",[1] atawa saurang anggota ti ordo-ordo éta. Aya ogé sababaraha komunitas leutik Katolik Kolot jeung Protéstan.

Grup anu pangkasohorna anu nurut kana "Palanggeran St. Francis" nyaéta Ordo Fratrum Minorum (mindeng disebut "Fransiskan" atawa "Minoritas"). Ordo Fratrum Minorum nyaéta ordo kaagemanan anu ngamimitian tina Francis ti Assisi.

Rujukan[édit | édit sumber]

Buku[édit | édit sumber]

  • A History of the Franciscan Order: From Its Origins to the Year 1517 by John Richard Humpidge Moorman, Oxford University Press, Oxford, (1968) ISBN 0-19-826425-9
  • Medieval Monasticism: Forms of Religious Life in Western Europe in the Middle Ages (3rd Edition) by C.H. Lawrence, ISBN 0-582-40427-4
  • The Spiritual Franciscans: From Protest to Persecution in the Century After Saint Francis by David Burr. ISBN 0-271-02128-4
  • Francis and Clare: The Complete Works By Ignatius C. Brady, Regis J. Armstrong, Paulist Press, Mahwah, New Jersy, (1982) ISBN 0-8091-2446-7

Artikel[édit | édit sumber]

  • Schmucki, Oktavian (2000) "Die Regel des Johannes von Matha und die Regel des Franziskus von Assisi. Ähnlichkeiten und Eigenheiten. Neue Beziehungen zum Islam" (pp. 219–244) in Cipollone, Giulio (ed.). La Liberazione dei 'Captivi' tra Cristianità e Islam: Oltre la Crociata e il Gihâd: Tolleranza e Servizio Umanitario. (CollectaneaArchivi Vaticani, 46.) Archivio Segreto Vaticano, Vatican City.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Loka resmi ti tilu cagak tina Order Kahiji[édit | édit sumber]

Loka resmi ti tilu cagak tina Order Kadua Katilu jeung Biasa[édit | édit sumber]

Tutumbu séjénna[édit | édit sumber]

Tutumbu Fransiskan Anglikan[édit | édit sumber]

First Order (Society of Saint Francis, SSF)

First Order (Community of Saint Francis, CSF)

Second Order (Community of Saint Clare, OSC)

Third Order (TSSF)

Rujukan[édit | édit sumber]