Fungsi survivor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Fungsi survivor atawa fungsi reliabiliti nyaéta sipat unggal variabel acak nu ngagambarkeun susunan kajadian, ilaharna pakait jeung paeh atawa gagalna sababaraha sistim, dumasar kana time. Ieu kawengku dina probabiliti nu mana sistim bakal nyalametkeun manéh salila waktu nu ditangtukeun. Watesan fungsi reliabiliti ilahar dipaké dina widang rékayasa sabalikna watesan fungsi survivor dipaké leuwih lega, kaasup dina hurip manusa.

Harti[édit | édit sumber]

Anggap X mangrupa variabel bébas nu mibanda cumulative distribution function F(t) dina interval [0,∞). Maka fungsi-survivor atawa fungsi-reliabiliti nyaéta:

Sipat[édit | édit sumber]

Unggal fungsi R(t) bakal turun sacara angger.

Waktu, t=0, ngagambarkeun kaayaan mimiti, sacara tipikal dimimitian nu nalungtik atawa sistim mimiti dipaké. R(0) ilaharna satuan tapi bisa kurang keur ngagambarkeun probabiliti nu mana sistem gagal teu lila sanggeus operasi.

Sakali deui, limt→∞R(t) ilaharna nol tapi bisa ogé leuwih gedé keur ngagambarkeun kahirupan dina jero sistim nu mungkin.

Konsep pakait[édit | édit sumber]

Tempo oge: