Gert Hofmann

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gert Hofmann (lahir di Limbach, Saxony 29 Januari 1931 jeung tilar 1 Juli 1993 di Erding, Bavaria) nyaéta panulis Jérman jeung profésor sastra Jérman.[1] Anjeunna kasohor ku novél-novélna nu ngabahas moralitas jeung aweuhan Nazisme di Jérman dina mangsa pascaperang.[2] Pangajén sastra nu kungsi ditarima ku anjeunna antara lain Ingeborg-Bachmann-Preis (1979), Alfred-Döblin-Preis (1982), Hörspielpreis der Kriegsblinden (1983) jeung  Literaturpreis der Stadt München (1993).[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Obituary: Gert Hofmann". The Independent. Diakses tanggal 2019-06-10. 
  2. Figes, Eva (2002-07-12). "Review: Luck by Gert Hofmann" (dalam bahasa en-GB). The Guardian. ISSN 0261-3077. https://www.theguardian.com/books/2002/jul/13/featuresreviews.guardianreview17. Diakses pada 2019-06-10 
  3. "Gert Hofmann | German author". Encyclopedia Britannica. Diakses tanggal 2019-06-10.