Gunung Artapéla

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gunung Artapéla nu jangkungna2194 mdpl jeung puncakna nyaéta Puncak Sulibra aya di Désa Sukapura Kecamatan Kertasari Kabupaten Bandung nu berbatasan jeung Kecamatan Pangaléngan Kabupaten Bandung. Masarakat Bandung jeung pendaki nu hayang nyobaan naklukkeun Gunung Artapéla tiasa ngagunakeun jalur via Sukapura jeung Cirawa di Kertasari jeung Jalur Pangalengan. Info nu ayeuna ,Jalur Sukapura teh digentos janten Jalur Cirawa. [1]

Sejarah[édit | édit sumber]

Ngaran Gunung Artapéla ngagaduhan harti Arta (Harta/harti) Péla (bersama) Artapéla (Harta Bersama), dina harti ieu nyaéta hiji tempat nu dijaga ku karajaan lantaran mangrupa tempat penting jang nyimpen harta karajaan jeung masyarakat. Artapéla teh sebutan ti jaman baheula nu mangrupa hiji tempat/bagéan ti karajaan jang tempat ngumpulkeun harta karajaan (nagara) masa Kabupaten Sukapura.[1]

Di Gunung Artapéla aya hiji dano nyaéta Danau Aul. Ceuk béja masarakat sekitar mah jero dano ieu teh teu aya dasarna. Geus pernah dicobaan make tali nu panjangna puluhan kilométer tapi tetep teu nepi ka dasar dano .Salian ti eta, sumber cai ti dano ieu can pernah béak.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Network, Ayo Media. "Sunrise Memesona di Gunung Artapela". AyoBandung.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-02-16.