Hajat laut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Hajat Laut)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hajat Laut nyaéta salah sahiji adat Sunda. Urang basisir kidul, umumna percaya, yén laut téh aya nu ngarajaan, nyaéta Nyi Roro Kidul. Ku kituna hasil-henteuna maranéhna ngala lauk, kumaha ceuk Nyi Roro Kidul. Supaya Nyi Ratu bageur, saban taun, unggal tempat waktuna bèda-bèda, biasana mangsana gegedéna ombak, sok diayakeun hajat laut.

Bahan-bahan na nyaéta : 1.kapala kerbau 2.padi

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Rosidi,Ajip.2007.Pamager Basa.Bandung:Geger Sunten


Nulis.jpg