Hedwig Dohm

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hedwig Dohm (lahir 20 Séptémber 1831 jeung tilar 1 Juni 1919) nyaéta panulis, éditor, jeung féminis Jérman.[1] Anjeunna loba nulis novél jeung drama tapi jadi kasohor lantara éséy-éséyna nu ditulis antara taun 1872 jeung 1879 ngeunaan hak-hak wanoja.[2] Minangka saurang féminis, anjeunna jadi salah sahiji panulis wanoja mimiti dina sajarah Jérman nu keras ngalawan rupa-rupa wangun hétéronomativitas.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "GHDI - Document". germanhistorydocs.ghi-dc.org. Diakses tanggal 2019-06-10. 
  2. "Hedwig Dohm". www.litencyc.com. Diakses tanggal 2019-06-10. 
  3. Jarvis, Shawn C.; Blackwell, Jeannine (2001). The Queen's Mirror: Fairy Tales by German Women, 1780-1900. U of Nebraska Press. ISBN 9780803261815.