Hendrik Kraemer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dr. Hendrik Kraemer (lahirna 17 Mei 1888 di Amsterdam, maotna 11 Nopémber 1965 di Driebergen), anjeunna téh misiolog, ahli basa, sareng téolog ti Walanda.[1] Kraemer téh boga ide keur ngabarkeun Injil keur urang nu agamana téh sanes Kristen.[2] Kraemer tara diajar téologi formal nepi ka maotna.[2] Kraemer kungsi datang ka Indonesia ti taun (1922-1937).[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (en) Gerald H. Anderson, Biographical Dictionary of Christian Missions, Grand Rapids: William B. Eerdmans Publishing Company, 1998. Hal. 375-376. ISBN 0-8028-4680-7
  2. a b (en) Scot W. Sunquist (ed.). A Dictionary of Asian Christianity. Grand Rapids: William B. Eerdmans Publishing Co. 2001. Hal 231.