Hiponim

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hiponim (hyponiem, latin) tinu kecap asal hypo (handap) jeung niem/nimum (nami) nyaéta kecap nu aya subkategori (cf.lyons. 1995: 445), subordinasi kecap lianna nu fungsina salaku hipernim.[1] Dina biologi wanoh salaku genus jeung spesies, dina élmu sosial salaku kelas jeung subkelas.[1]

Contona:

Anjing, ucing, jeung hayam (salaku hiponim), misalna mangrupa bagéan tina sato (salaku hipernim).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Kutha ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya, Metode, Teori). Yogyakarta: Pustaka pelajar. ISBN 9786022297437.