Huru Batu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Huru Batu nyaéta salah sahiji tatangkalan nu ngaran ilmiahna Litsea fulva.[1] Ngaran sejen ieu tatangkalan dina bahasa Sunda nyaéta huru kacang, huru koneng atawa huru tanduk, lamun dina bahasa Pilipina mah nyaéta batikuling atawa limbahan. [1]

Tempat Sumebar[édit | édit sumber]

Tatangkalan ieu sumebar di Sumatra, Jawa jeung Pilipina.[1]

Kagunaan[édit | édit sumber]

keur hiasan, parabot,kerajinan, papan, balok, gagang parabot.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Lemmens, R.H.M.J., Soerianegara, I. and Wong, W.C (1995). Plant resources of south-east Asia. Backhuys, Leiden, the Netherlands.: Timber trees: Minor commercial timbers.