Béda révisi "Per kapita"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taya parobahan ukuran ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Per kapita''' nyaéta hiji frasa Basa Latin nu hartina ''per hulu'' jeung ''per'' nu hartina "ngaliwatan" atawa "ku" jeung ''kapita'' (bentuk tunggal ''caput'') nu harti...)
 
'''Per kapita''' nyaéta hiji frasa [[Basa Latin]] nu hartina ''per hulu'' jeung ''per'' nu hartina "ngaliwatan" atawa "ku" jeung ''kapita'' (bentuk tunggal ''caput'') nu hartina "hulu." kadua-duana kecap éta sasarengan hartina frasa "jang unggal hulu."
 
Ieu biasana dipaké di widang [[statistika]] nu nunjukkeun [[mean]] ''per jalma'' jang fokus perhatian naon waé, contona [[pandapatanbagi hasil]], [[tingkat kejahatan]], jeung sajabana.
 
Ogé dipaké di jero [[kehendak (hukum)]] jang nunjukkeun lamun unggal kauntungan nu kudu ditarima, ''by devise or bequest'', hasil bagi nu sarua jang unggal ''estate''. Ieu jelas béda jeung pambagéan [[Per stirpes]], di mana unggal cabang kulawarga dinasti ngawariskeun pambagéan nu sarua ti unggal ''estate''.
132

éditan

Menu navigasi