Lompat ke isi

IPNU

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Citakan:Self Published

IPNU

| nami = Ikatan Pelajar Nahdhatul Ulama | Logo = LOGO IPNU RESMI KONGRES 2018.png

Ikatan Pelajar Nahdhatul Ulama disingket IPNU mangrupakeun organisasi nu diadegkeun kaping 20 Jumadilakir 1372 H atanapi 24 febuari 1954 M disemarang dugi pamungkas waktu anu tangtu. Pimpinan pusatna aya di Jakarta. nilik tina jihat wawasan bangsa kanagaraan IPNU dumasar kana Pancasila sareng UUD 1945. kalayan teges IPNU ngangken organisasi anu beraqidah islam ahlussunnah wal jama'ah turut tumut kana madzhab Imam Abu Hasan Al Asy'ari dan Imam Abu Mansur Al Maturidi, tina widang pikih ngiring kana salasawios madzahibul arba'ah' yaitu imam Hanafi, Syafi'i, hanbali, sinareng Maliki. sareng dina widang tasowup nutburi ka imam Junaid Al Baghdadi sareng Abu Hamid Al Ghazali.

Pungsi IPNU[édit | édit sumber]

neuleuman kana PD/PRTna IPNU miboga sababaraha pungsi diantawisna:

1. wadah pikeun bajoangna pelajar Nahdlatul Ulama dan kapalajaran

2. wadah kaderisasi palajar pikeun nyiapkeun kader-kader penerus Nahdlatul Ulama sareng pamingpin bangsa

3. wadah pangiatan palajar dina ngalaksanakeun sinareung ngembangkeun Islam Ahlussunnah Wal Jama'ah pikeun nuluykeun sumanget sinareng ajén-ajén Nahdliyah

4. wadah komunikasi palajar pikeun mikukuh ukhuwah Nahdliyah, Islamiyah, Insaniyah sareng wathoniyah

5. wadah ngembangkeun potensi kreatipitas sareng inovasi kader.

Lambang Organisasi[édit | édit sumber]

Lambang Organisasi jirimna buleud kalayan babaraha katangtosan dihandap ieu, diantawisna: Warna dasar hejo, digurat konéng di pasisiannana kalawan diapit ku dua buleudan bodas. Lajeng di palebah luhurna aya seratan “IPNU” ngannggé Font Cambria bari dipisah tilu titik disela-selana sareng diapit ogé ku tilu gurat lempeng pondok nu salasawiosna langkung paos tinimbang nu kari sarta bodas diwarna. Pami dihandapna aya salapan béntang, lima sajajar nu pangtengahna ageng nyalira sareng opat séjéna ngapit ngajirim pasagi tilu bari pada konéng sakabéhna. Diantara béntang téh aya dua kitab sareng dua bulu soang nu malang bodas. Kaanggaotaan IPNU kabagi dua aya angaota biasa aya ogé kahurmatan. Nu disebat anggota mengrupa saban palajar islam nu nétélakeun Manéh kahoyong katut kasanggeman enggoning turut tumut PD/PRT.

hierarki Struktural[édit | édit sumber]

Struktur sareng perangkat organisasi ngawengku kana: 1. Pimpinan Pusat pikeun tingkat nasional, disingket PP

2. Pimpinan Wilayah pikeun tingkat Provinsi, disingketPW

3. Pimpinan Cabang pikeun tingkat kabupaten/kota atanapi disamikeun sareng kabupekan/kota, pami disingkat PC

4. Pimpinan Cabang Istimewa pikeun diluar negri, di singket PCI.

5. Pimpinan Anak Cabang kanggé tingkat Kecamatan Disingkat PAC