Ikon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Ikon (ti Basa Yunani εἰκών, eikon, "gambar") nyaéta hiji gambar atawa wawakil; mangrupa tanda atawa panyarupaan anu diayakeun pikeun hiji objék ku cara nandaan atawa ngawakilan, atawa ku jalan nyaruaan, saperti dina semiotics; dina komputer, hiji ikon ikon mangrupa lambang monitor nu digunakeun pikeun nandaan paréntah; leuwih jauh deui ikon ogé digunakeun, hususna dina budaya modéren, dina harti umum lambang — saperti ngaran, beungeut, gambar atawa malah hiji jalma anu geus dipikawanoh miboga harti anu kasohor atawa miboga kualitas tinamtu.