Interpolasi Pareto

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Interpolasi Pareto mangrupa métodeu interpolasi nonlinier keur manggihkeun median tina susunan data. Ilahar dipaké dina widang ekonomi keur ngagambarkeun analisa panghasilan. Anggapan nu dipaké yén data nuturkeun kurva nu disebut sebaran Pareto.

Median dirumuskeun ku

nu mana paraméter κ jeung θ dirumuskeun ku:

sarta

nu mana

a = wates handap kategori nu ngandung median
b = wates luhur kategori nu ngandung median
Pa = proporsi sebaran nu katutup di handapeun wates handap
Pb = proporsi sebaran nu katutup di handapeun wates handap