Invéstasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Investasi)
Jump to navigation Jump to search

Invéstasi nyaéta hiji isitilah nu boga sababaraha harti, anu aya patalina jeung kauangan sarta ékonomi.[1] Istilah éta patali jeung akumulasi atawa jumlah hiji aktiva nu kahareupna dipiharep bisa ngahasilkeun kauntungan.[1] Aya ogé nu nyebutna salaku penanaman modal.[1]

Harti[édit | édit sumber]

Dumasar kana teori ékonomi, invéstasi miboga harti meuli (sarta prosuksi) ti modal barang nu teu dikonsumsi tapi tetep dipaké pikeun produksi kahareupna.[2] Contona ngawangun rél karéta atawa pabrik.[2] Invéstasi nyaéta salah sahiji komponen tina PDB (Produk Domestik Bruto).[2] Fungsi invéstasi dina aspek ieu dibagi kana invéstasi non-residential (saperti pabrik jeung mesin), sarta invéstasi residential (imah anyar).[2] Invéstasi nyaéta salah sahiji panghasilan jeung tingkat bunga.[2] Hiji tambahan dina panghasilan nu ngaroojong invéstasi leuwih gede, dimana tingkat bunga nu leuwih luhur bakal nurunkeun minat pikeun invéstasi, hal éta bakal leuwih mahal tibatan jeung nginjeum duit.[2] Sanajan hiji perusahaan séjén maké dana na sorangan pikeun invéstasi, tingkat bunga nunjukeun hiji biaya kasempetan ti invéstasi éta tibatan nginjeum pikeun meunangkeun bunga.[2]

Jenis invéstasi[édit | édit sumber]

Sababaraha prodak invéstasi dipiwanoh salaku éfék atawa surat berharga.[3] Efek nyaéta hiji instrumen wangun kapamilikan nu bisa diganti hak milikna dina wangun surat berharga, saham/obligasi, bukti hutang (Promissory Notes), bunga atawa partisipasi dina hiji parjanjian koléktif (Reksa dana), Hak pikeun meuli hiji saham (Rights), garansi pikeun meuli saham diwaktu kahareupma atawa instrumen nu bisa dijual beulikeun.[3]

Wangun invéstasi[édit | édit sumber]

Risiko[édit | édit sumber]

Salian ti nambahan panghasilan, Invéstasi ogé mibanda risiko kauangan mun invéstasi éta gagal.[3] Kagagalan invéstasi dibalukarkeun ku loba hal, diantarana nyaéta faktor kaamanan (bisa bencana alam atawa nu diballukarkeun ku manusa), atawa katertiban hukum.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Soemarso, SR (2005). Akuntansi Suatu Pengantar Edisi 2 Jilid 5. Jakarta: Salemba Empat. ISBN 979-691-184-1. 
  2. a b c d e f g "Investing - Wikibooks, open books for an open world". en.wikibooks.org. Diakses tanggal 2017-12-15. 
  3. a b c d e f g h "Pengertian Investasi Dan Tujuannya Dilengkapi Jenisnya Umum - Pengertian Apapun". www.pengertianku.net (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-12-15. 
Nulis.jpg