Lompat ke isi

Japuh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Japuh nyaéta salah sahiji lauk anu aya di laut anu di kenal ku balaréa nyaéta tandipang warna tandipang nyaéta biru cerah nu aya garis konéng ka émasan. Panjang maksimalna nyaéta nepi ka 20 cm. Tandipang atawa japuh nyaéta jenis sepésias nu aya di laut jeung di muara. Tandipang ogé bisa kapanggih di daérah Indo-Pasifik, saperti di Bangladesh, Malasysia, nepi ka Indonésia.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Lombongadil, Gordianus P.; Reo, Albert Royke; Onibala, Hens (2013-08-02). "STUDI MUTU PRODUK IKAN JAPUH (Dussumieria acuta C.V.) ASAP KERING INDUSTRI RUMAH TANGGA DI DESA TUMPAAN BARU, KECAMATAN TUMPAAN" (dalam bahasa en-US). Media Teknologi Hasil Perikanan 1 (2). doi:10.35800/mthp.1.2.2013.1634. ISSN 2684-7205. https://ejournal.unsrat.ac.id/v3/index.php/jmthp/article/view/1634.