Jatiyo Sangshad

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Majelis Nasional
Jatiyo Sangshad
জাতীয় সংসদ
100px
Type
Rupa Kamar tunggal
Pajabat Luhur
Juru Carios Abdul Hamid
Députi Juru Carios Shawkat Ali
Struktur
Anggota 345 (45 korsi husus wanoja)
Jatiyo Sangshad - 2012 Distribution.png
Kelompok pulitik


     Koalisi Pamaréntah (263)

  •      BAL (230)
  •      JP (27)
  •      JSD (3)
  •      WPB (2)
  •      LDP (1)


Oposisi

Pamilihan umum
Pamilu kamari 29 Désémber 2008
Balé patepungan
Sangshad 2.jpg
Jatiyo Sangshad Bhaban,
Sher-e-Bangla Nagor, Dhaka,
Bangladés
Ramatloka
http://www.parliament.gov.bd/
Artikel ieu bagian ti:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Bangladés

Jatiya Sangsad (Basa Benggala: জাতীয় সংসদ Jatio Shôngshod) atanapi Majelis Nasional nyaéta parlemén nasional Bangladés. Parlemén Bangladés kiwari miboga 345 korsi, 45 korsi di antarana husus pikeun wanoja. Pamilihan Umum Parlemén Nasional ka-9 dilaksanakeun dina 29 Désémber 2008[1]. Dina kondisi umum, pamilihan umum dilaksanakeun unggal 5 taun.

Parlemén aya di Jatiyo Sangshad Bhaban (জাতীয় সংসদ ভবন Jatio Shôngshod Bhôbon) dirancang ku Louis Kahn.[2]

Partéy mayoritas ayeuna nyaéta Liga Awami Bangladés.

Sumber jeung rujukan[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Citakan:Bangladés-stub