Jeruk nipis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tangkal Jeruk Nipis

Jeruk Nipis nyaéta salah sahiji jenis buah nu masih asup kana kulawarga buah jeruk. Ngaran sejenna nyaéta lime, citrus, atawa jeruk haseum. Jeruk nipis bentukna buleud, diameterna 3-6 sentimeter, warnana hejo, kulitna semu paréot[1]. Jeruk nipis babari pisan kapanggih di sabudeureun urang, sab jeruk nipis bisa hirup subur di daerah tropis.[1]

Ciri-ciri fisik[édit | édit sumber]

  1. Bentuk daunna buleud sedeng tungtung daunna tumpul.[2]
  2. Rasa buahna haseum,jeung semu pait.[2]
  3. Panjang tangkalna kira-kira 5 meter,warnana hejo kolot semu kakonengan.[2]
  4. Kembang Jeruk nipis biasana sok mucuk di lebah juru daunna. Warnana bodas kakonengan tur seungit.[2]

Kandungan nu aya dina Jeruk Nipis[édit | édit sumber]

  • Linalool
  • Limonene jeung flavonoid
  • Synephrine
  • Asam Sitrat
  • Kalsium
  • Fosfor
  • vitamin C

Manfaat Jeruk Nipis[édit | édit sumber]

Jeruk nipis gede pisan mangpaatna pikeun kasehatan. di antarana ubar jang ngalancarkeun pencernaan, batuk, diet, kekebalan imun, amandel. ambeien, ginjal, panyakit koneng, jeung réa deui sajabana.[2]

Ngaran-ngaran Lian Jeruk Nipis[édit | édit sumber]

  1. Latin : Citrus Aurantifolia, swingle.[2]
  2. Indonesia : Jeruk Nipis, Jeruk Mipis, Jeruk Pecel, Jeruk Sambel, Jeruk Haseum[2].
  3. Melayu : Limau Mipis, Limau Asam.[2]
  4. Thailand : Manao.[2]
  5. Filiphine : Dayap.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Jeruk Nipis" (dalam bahasa id-ID). Kerjanya.net. http://www.kerjanya.net/faq/18154-jeruk-nipis.html. Diakses pada 2018-01-19 
  2. a b c d e f g h i j "Jeruk Nipis – Ciri-Ciri Serta Khasiat dan Manfaat Jeruk Nipis | Situs Tanaman Obat Indonesia". www.tanobat.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2018-01-19.