Julia Franck

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Julia Franck (lahir 20 Fébruari 1970, Berlin Wétan, Jérman Wétan) nyaéta panulis Jérman.[1] Anjeunna diajar sastra Jérman jeung Studi Amérika di Free University of Berlin jeung méakkeun sawatara waktu di Amérika Serikat, Méksiko jeung Guatémala. Anjeunna mancén gawé minangka éditor keur Sender Freies Berlin jeung méré kontribusi keur rupa-rupa surat kabar jeung majalah. Anjeunna hirup jeung anak-anakna di Berlin.[2]

Franck geus narima sababaraha pangajén, uramana Prize Jérman Book dina taun 2007 (pikeun novélna Die Miiagsfrau) jeung 3sat Award dina Kompetisi Ingeborg Bachman nu dipikahormat dina taun 2000. Taun 2010 The Blind Side of The Heart kapilih pikeun Independent Foreign Fiction Prize sarta Jeish Quarterly-Wingate Literary Prize. Buku-bukuna geus ditarjamahkeun leuwih ti 35 basa. West (2014) nyaéta filem adaptasi tina novélna, Lagerfeuer.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. BookBrowse. "Julia Franck author biography". BookBrowse.com. Diakses tanggal 2019-06-10. 
  2. "Julia Franck". www.goodreads.com. Diakses tanggal 2019-06-10. 
  3. "Julia Franck". IMDb. Diakses tanggal 2019-06-10.