Julung-julung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Xenentodon cancila (Wroclaw zoo)-1.JPG

Julung-julung dina bahasa sunda ngacu kana dua jenis lauk ti dua kulawarga nyaéta Belonidae jeung Hemiramphidae. Cirina meh sarua, sungutna monyong semu seukeut.

Julung-julung bisa kapanggih boh di perairan darat ogé di perairan laut.

Sababaraha jenis julung-julung sok dikonsumsi, sababaraha jenis deui nu katempo endah sok dijadikeun lauk hias.