Kaamanan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Mesin sinar-X jeung detektor logam dipake keur ngadlikeun naon wae nu diidinan pikeun ngaliwatan périméter kaamanan bandara
Security spike nyegah gated community di tungtung wétan London

Kaamanan nyaéta hiji kaayaan di mana sagalana kalindung tina bahya, kacilakaan atawa karugian, nu biasana datang ti luar.

Dina telekomunikasi, istilah kaamanan mibanda harti:

  • Kondisi nu dihasilkeun tina ngadeg jeung dijagana pangukuran nu sipatna nyegah (protéktif) nu nu mastikeun kaayaan teu kaganggu ku pangaruh luar.
  • Kondisi nu ngahalangan jalma nu heneu dibéré kawenangan pikeun ngakses informasi resmi nu perlu dilindungan patali jeung kaamanan nasional.
  • Pangukuran ku unit militer, hiji aktivitas atawa instalasi keur nyalindungan tina sagala aksi nu ngaganggu efektifitasna.

Sumber: ti Federal Standard 1037C jeung ti Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms

Kategori kaamanan[édit | édit sumber]

Tipeu kaamanan[édit | édit sumber]

Konsep kaamanan[édit | édit sumber]

Sababaraha konsép aya dina widang kaamanan.

  • Résiko - kamungkinan kajadiannu nyababkeun leungit
  • Anceman -métodeungaréalisasikeun resiko
  • Countermeasure - cara ngeureunkeun anceman
  • Pertahanan dina kajeroan - ulah saukur gumantung kana hiji cara ngamankeun wungkul.
  • Jaminan - hambalan jaminan yén hiji sistim kaamanan bakal jalan saperti nu dipiharep.

Ahli kaamanan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]