Kalédonia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalédonia nyaéta sebutan kuno kanggé Scotlandia, wilayah bagian utara Inggris nu kantos dikawasa ku militer Romawi(208-210) , nyèta pada masa pamarèntahan Kaisar Septimius Severus.[1] Ayeuna ibu kota Scotlandia nyaèta Edinburgh sareng kota pangageungna nyaèta Glasgow.[1] Numutkeun para sejarawan Caledonia asalna ti nami suku bangsa Caledones ( kaki keras ) .[1] Dina masyarakat kontemporer katènaranna nami Caledonia dianngo kanggè nyebutkeun nami penerbangan( British Caledonia Airlane ) , perguruan tinggi ( Glasgow Caledonian University ), sareng sajabina.[1]

Numutkeun gegrafis Nieuw Calédonia ( Nouvelle Caledonie ) mangrupa wilayah jajahan Perancis di Samudra Pasifik di kidul-kulon .[1] Wilayah ieu ditemukeun ku James Cook ( 1774 ).[1] Cenah, manéhna ngaranan wilayah ieu Caledonia Anyar kumatak inget tanah kalahiranna, Scotlandia.[1] ( Baca ogén Belenggu ).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b c d e f g h Kutha Ratna, Nyoman (April, 2018). ENSIKLOPEDIA 2000 Entri Istilah, Biografi, Karya, Metode, dan Teori Sastra. Celeban Timur UH III/548 Yogyakarta 55167: Pustaka Pelajar ( Anggota IKAPI ). pp. 138–139. ISBN 978-602-229-743-7.