Kaléng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kaleng Kurupuk
Kaléng Kurupuk

Kaléng téh nyaéta wadah tempat neundeun paket dahareun, inuman , atawa produk lianna anu dijieun tina logam coated. Dina kaléng , kadaharan bisa dipanaskeun nepi ka suhu maksimal. Ku kituna, sakabéh mikroba anu hirup bakal paéh.

Sajarah[édit | édit sumber]

Kaléng téh mimiti kapanggih ku Nicolas Appert dina dékade tina 1800s-an. Ieu produk dipaténkeun ku Englishman, Petrus Durand dina taun 1810an. Dina abad ka-19 katompérnakeun, kaléng jadi bahan standar keur mungkus produk sangkan teu gampang kadaluarsa [1]. Di Amerika Serikat, taun 1901, American Can Company dibangun. Harita, ieu pausahaan ngawangun 90% kaléng Amerika Serikat.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Geoghegan, Tom (2013-04-21). "BBC News - The story of how the tin can nearly wasn't". Bbc.co.uk. Diakses tanggal 2013-06-04. 
  2. American Can Company: Revolution in Containers, Excerpts of William C. Stolk; Address of The Newcomen Society of North America, April 21, 1960 - Printed July 1960, from oilcans.net, retrieved 16 July 2010