Kanal (komunikasi)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kanal atawa saluran (Basa Inggris: channel, Basa Walanda: kanaal), dina télékomunikasi (nu kalan-kalan disebut kanal komunikasi), nujul kana medium nu digunakeun pikeun ngirimkeun informasi ti hiji pangirim (atawa pamancar) ka panarima.

Sabéngbatan[édit | édit sumber]

Aya rupa-rupa bentuk kanal. Conto kanal komunikasi di antarana:

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
  1. Patalina antara ngamimitian sareng node titik tina sirkuit.
  2. panyangga tina pesen naon anu tiasa ditampi sareng dicandak. Tingali Model aktor sareng itungan prosés pikeun diskusi ngeunaan panggunaan saluran..
  3. jalur tunggal anu disayogikeun ku médium transmisi ngalangkungan dua nyaeta :
    • pamisahan fisik, sapertos ku kabel multipair atanapi
    • pipisahan listrik, sapertos ku multiplexing frékuénsi- atanapi pembagian waktos.
  4. jalur pikeun nepikeun sinyal listrik atanapi éléktromagnétik, biasana dibédakeun tina jalur paralel anu sanés.
  5. Bagéan médium panyimpenan, sapertos lagu atanapi banda, anu tiasa diaksés kana réading atanapi stasiun tulisan atanapi héad.
  6. Dina sistem komunikasi, bagian anu nyambungkeun sumber data kana tilelep data.
  7. Frékuénsi radio khusus, pasangan atanapi pita frékuénsi, biasana dingaranan ku hurup, nomer, atanapi codeword, sareng sering dialokasikeun ku perjanjian internasional.
    Contohna:
    • Marine VHF radio ngagunakeun sababaraha 88 saluran dina pita VHF pikeun komunikasi sora dua arah FM. Saluran 16, salaku conto, nyaéta 156.800 MHz. Tujuh saluran tambahan, WX1 - WX7, dialokasikan pikeun siaran wéather.
    • Television channels sapertos Saluran TV Amérika Kalér 2 = 55,25 MHz, Saluran 13 = 211,25 MHz. Saluran éach lega 6 MHz. Di sagigireun "saluran fisik" ieu, tipi ogé ngagaduhan " "virtual channels".
    • Wi-Fi diwangun ku saluran anu teu dilisensikeun 1-13 tina 2412 MHz dugi ka 2484 MHz dina léngkah 5 MHz.
  8. Kamar dina jaringan Internet Relay Chat (IRC), dimana pamilon tiasa saling komunikasi.

Sadayana saluran komunikasi ieu ngabagi sipat yén aranjeunna mindahkeun inpormasi. Inpormasi kasebut dibawa ngaliwatan saluran ku sinyal.

saluran model[édit | édit sumber]

Saluran dimodél tiasa disebat sacara fisik ku nyobaan ngitung prosés fisik anu ngarobih sinyal anu dikirimkeun. Misalna dina komunikasi nirkabel saluran tiasa dimodelkeun ku ngitung réfléksi tina unggal obyék di lingkungan. Urutan nomer acak ogé tiasa ditambihan pikeun mensimulasikeun gangguan éksternal sareng / atanapi noise éléktronik dina panarima. [1]


Sacara statistik saluran komunikasi biasana dirobah salaku tilu anu diwangun ku alfabet input, alfabet kaluaran, sareng pikeun tiap pasangan "(i, o)" tina unsur input sareng output kamungkinan transisi "p (i, o) ' '. Sacara semantis, kamungkinan transisi mangrupikeun kamungkinan yén simbol ditampi kumargi i dikirimkeun kana saluran.

Modél saluran tiasa modél saluran kontinyu sabab teu aya watesan kumaha pasti nilaina dihartikeun.

Saluran komunikasi ogé diulik dina setting abjad-diskrit. Ieu saluyu sareng abstrak sistem komunikasi dunya réal numana blok analog-> digital sareng digital-> analog henteu dikendali ku desainer. Modél matématika diwangun ku kamungkinan transisi anu netepkeun distribusi kaluaran pikeun unggal kamungkinan urutan input saluran. Dina tiori inpormasi, umum pikeun mimitian ku saluran anu teu gaduh memori dimana distribusi kamungkinan kaluaran ngan gumantung kana saluran input anu ayeuna.

Types of communications channels[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

catetan[édit | édit sumber]

  1. Pengertian Model Komunikasi[1]