Monarki konstitusional

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Karajaan konstitusional)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Monarki konstitusional nyaéta wangun pamaréntahan di mana saurang raja jadi sirah nagara dina wates-wates konstitusi anu ditulis (dikodifikasi), henteu ditulis, atawa campuran. Ieu béda ti monarki absolut, di mana raja ngawasa sacara pinuh sarta jadi sahiji-hijina asal kakuatan pulitik di nagara, deui ogé henteu tanggung jawab ka hukum ti konstitusi naon waé.


Nulis.jpg