Karajaan pajang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Karajaan Pajang nyaéta salah sahiji karajaan islam di indonesia anu didirkeun taun 1568 di belah kulon Surakarta (JawaTengah).[1]

Raja mimiti nyaéta Joko Tingkir atawa Sultan Hadiwijaya(1568-1586).Karajaan Pajang ngadég saukur sakali pamaréntahan.Parebutan kakuasaan antara Arya Panguri (Anak sultan prawata) sarta Pangeran Banawa (Anak Sultan Hadiwijaya) anu dibantuan ku Sutawijaya.[1]

Tuntungna kakuasaan karajaan Pajang diserahkeun ka Sutawijaya sarta pusér pamarèntahanna Karajaan Pajang dipindahkeun ka Mataram.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c , S.Pd., Ahmad purwanto (2017). pintar RPUL. palito media. ISBN 978-602-9792-81-2.