Karajaan pajang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Karajaan Pajang nyaéta salah sahiji karajaan islam di indonesia anu didirkeun taun 1568 di belah kulon Surakarta (JawaTengah).[1]

Raja mimiti nyaéta Joko Tingkir atawa Sultan Hadiwijaya(1568-1586).Karajaan Pajang ngadég saukur sakali pamaréntahan.Parebutan kakuasaan antara Arya Panguri (Anak sultan prawata) sarta Pangeran Banawa (Anak Sultan Hadiwijaya) anu dibantuan ku Sutawijaya.[1]

Tuntungna kakuasaan karajaan Pajang diserahkeun ka Sutawijaya sarta pusér pamarèntahanna Karajaan Pajang dipindahkeun ka Mataram.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c , S.Pd., Ahmad purwanto (2017). pintar RPUL. palito media. ISBN 978-602-9792-81-2.