Karaton

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Karaton nyaéta mangrupa wangunan tempat cicing raja-raja. [1] Biasana dingdingna dijieun tina kai sedengkeun hateupna dijieun tina daun sirap.[1] Sacara léksikal, karaton hartina bumi raja, ratu jeung sakurilingna dukuta luhur, sok disebut ogé kadaton atawa kadatun.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Aditama, Bmaster. "Keraton (Istana), Pengertian, Arti, Fungsi, Sejarah". www.nafiun.com. Diakses tanggal 2018-11-23. 
  2. RA, Danadibrta (2006). Kamus Basa Sunda. Kiblat.