Kaséhatan réproduksi

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Kasehatan Reproduksi, nyaeta hiji kaayaan fisik jeung mental urang anu sampurna kalawan kaasup kahirupan sosialna, lain ngan saukur bebas tina panyakit atawa ceda tina sakabeh hal anu aya patalina jeung sistim reproduksi, gunana jeung prosesna..[1] Kitu deui saperti ceuk WHO yen Kasehatan Reproduksi teh nyaeta kaayaan pisik jeung mental nu sagemblengna, lain ngan ukur bebas tina panyakit atawa cacat tina sagalahal anu aya hubunganana jeung sistim reproduksi, gunana sarta prosesna. [1]

Gambar skema alat reproduksi wanita bagian jero ( Rahim )

Reproduksi Wanita[edit | edit source]

Wanoja mibanda karakter pisik anu mandiri, nu teu sarua jeung karakter pisik lalaki, lantaran tugas wanoja dina kahirupan reproduksi nyekel pancen nu kacida pentingna.[2] Organ - organ Reproduksi Wanita :

1. Ovarium[edit | edit source]

Ovarium, nyaeta indung telur atawa ovum, ayana di beulah katuhu jeung kenca rohang panggul, sisi katuhu jeung kencaeun bagean luhur rahim. Ovarium boga pancen pikeun ngahasilkeun hormon seks wanoja, anu disebut estrogen jeung progesteron sarta ovum anu biasa disebut sel telur.

Reproduksi Wanita di Usia Remaja[edit | edit source]

Reproduksi Wanita di Usia Produktif[edit | edit source]

Reproduksi Wanita di Usia Non-Produktif ( Menopause )[edit | edit source]

Rujukan[edit | edit source]

.

  1. a b "KESEHATAN REPRODUKSI >> Pengertian Kesehatan Reproduksi Remaja". belajarpsikologi.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-02-02. 
  2. "Sistem Reproduksi Wanita: Semua yang Perlu Anda Ketahui Tentangnya" (dalam bahasa id-ID). Hello Sehat. 2017-07-06. https://hellosehat.com/pusat-kesehatan/kanker-serviks/informasi-sistem-reproduksi-wanita/. Diakses pada 2018-02-02