Kasalahan ekologis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Kasalahan ékologis nyaéta kasalahan nu remen kajadian dina interpretasi data statistik, lantaran kacindekan ngeunaan kaayaan individu dumasar kana kumpulan komponén statistik tina grup tempat ayana individu éta.

Conto: Betty meunang peunteun 'A' di sakolana. Di sakola Simon peunteun rata-rata matematikana 'B'. Kasalahan ekologis pikeun ngajadi lamun urang nyimpulkeun atawa nyindekkeun yén Betty leuwih pinter matematika tinimbang Simon. Kasimpulan anu teu tangtu bener.

Tempo ogé prosecutor's fallacy.