Kernel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Kernel (Inggris), inti nyaéta kajadian-kajadian inti, pokok, utama ti karya fiksi. Umumna dianggap salaku relasi oposisi jeung satellite(Inggris), jieunan, ngiluan, nyaéta kajadian-kajadian lain pokok, salaku kajadian sampingan.[1] Dua istilah éta dipikawanoh salaku gagasan anu diébréhkeun ku Seymour Chatman (1980: 53-54).[1] Salaku bagéan ti struktur plot kernel nangtukeun jalan carita kalawan sakabéhna jeung kalawan kitu nganteurkeun pamaca ka pamahaman pesan, téma jeung kamandang dunya nu aya dina carita.[1]

Sanajan kitu, lain hartina satellite teu penting jeung dipaliré.[1] Kernel jeung satellite, kajadian badag jeung leutik salawasna aya di posisi nu silih lengkepan, jeung kalah ngahésékeun, komplikasi éta nu nangtukeun kualitas carita.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2000 istilah, Biografi, Karya, Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 371. ISBN 9786022297437.