Ki Bako

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ki Bako nyaéta salah sahiji tatangkalan anu ngaran ilmiahna Ehretia javanica Blume.Lian ti éta dipikawanoh ogé kalayan ngaran kendal kebo, cabukan di tatar sunda.[1]

Tempat ayana[édit | édit sumber]

Ieu tatangkalan ayana di Pulo Jawa jeung Kapuloan Sunda (Bali, Sumbawa, Flores).[1]

Kagunaan[édit | édit sumber]

Ieu tatangkalan kagunaanna keur kontruksi bangunan, furnitur, parabot, gagang alat keur bingkai jeung ngahias parahu alit.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c .Daftar nama pohon-pohonan Jawa – Madura. Bogor, Indonesia.: Bagian Botani Hutan Lembaga Penelitian Hutan, Bogor, Indonesia. 1976.