Kippah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kippah

Kippah atawa kipa, Ogé dipikawanoh salaku yarmulke nyaéta topi satengah buleud atawa lempeng nu bentukna jiga piring, biasana dijieun tina lawon, mindeng dipaké ku lalaki Yahudi Ortodoks pikeun nyumponan sarat adat anu diatur ku sababaraha pihak pejabat halachik ortodoks anu sirahna ditutupan sapopoé, jeung kadang dipaké ku lalaki jeung kadang ku awéwé di masarakat Konsérvatif jeung Pembaruan nalika keur ngadu'a.

Tipe jeung variasi[édit | édit sumber]

Gambar Tipe Gerakan
Kippa.jpg Dijait Agama Zionisme, Modern Ortodok Modern, [1] Yudaisme Konservatif, [2] Yudaisme Reformasi
Kippa judentum.JPG Kulit Ortodok Modern, Yudaisme Konservatif, Yudaisme Reformasi
Black Kippah.jpg Beludru hideung Yeshivish, Haredi
Casamento judeu1.jpg Satin Yudaisme Konservatif, Yudaisme Pembaruan
Na-nach-nachma-yarmulke.jpg Nyulam bodas Loba urang Yerusalem maké saukuran sirah maranéhannana, ukuran rajutan bodas kippah, kadang maké pom-pom atawa rajutan rumbai di luhurna. Sababaraha Hasidim Breslov, pengikut Rabi Yisroel BER Odesser, maké kalawan mantra incantation Na Nach Nachma Nachman Meuman boh rajutan atawa ditenun di luhurna. [3]
Bukhara [4] Kasohor di antara barudak, jeung dipaké ogé ku Yahudi libéral, féminis jeung réformis. [5]
Yaman Biasana buludru hideung nu ukuranna 1-2 cm. Jalur emboider di sakurilingna mibanda pola géométri, kembang atawa paisley multi warna.

Référénsi[édit | édit sumber]