Lompat ke isi

Kolek

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Kolek Cau jeung Hui

Kolek nyaéta salah sahiji kadaharan amis panutup has Indonésia nu bahan dasarna tina gula arén, santen, jeung daun pandan. [1] Salian ti éta, kolek ogé jadi kadaharan nu dipikaresep ku loba jalmi keur buka puasa lamun bulan Ramadan.[2] Kolek miboga sababaraha jinis saperti kolek cau lantaran bahan pokona cau, kolek hui, kolek nangka, kolek sampeu, jeung sajabana.[1] Biasana kolek sok disayogikeun keur haneut kénéh. [1]

Sejarah[édit | édit sumber]

Dicutat dina buku Jejak Rasa Nusantara karya sajarawan nu ngaranna Fadly Rahmat, kolek téh dipangaruhan ku budaya Arab. Ditilik dina ngaranna, kolek téh asal katana dina khalik nu hartina Sang Pancipta, Allah SWT. Salain éta, kolek ogé jadi media keur nyebarkeun agama Islam dina zaman baheula. [2]

Jinis Kolek[édit | édit sumber]

  1. Kolek cau
  2. Kolek candil ketan
  3. Kolek waluh
  4. Kolek hui
  5. Kolek duren
  6. Kolek sampeu

Jeung sajabana.

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

  • 10 cau kepok nu geus asak, potong serong
  • 800 ml santan tina 1/2 butir kelapa (kuled kumaha salera)
  • 65 gram gula arén atau gula berem.
  • 65 gram gula bodas
  • 2 lambar daun pandan
  • 1 sendok téh uyah
  • 200 ml cai bodas

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c (dalam bahasa id) Kolak. 2022-04-19. https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolak&oldid=21000454. 
  2. a b Liputan6.com. "Mengapa Kolak Identik Sebagai Makanan Khas Ramadhan?". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2022-04-24.